EL BARNICIDI DE LA COLAU

barnicidi1

El sufix .-cidi prové del verb llatí caedere i significa matar. Homicidi, parricidi, fraticidi, suïcidi, infanticidi, genocidi, magnicidi són algunes paraules que utilitzen aquesta finalització a les que ara cal afegir el terme barnicidi o el que seria el mateix, matar a Barna, que és una forma abreviada i popular d’anomenar a Barcelona.

Estan matant a la nostra històrica, bonica, reconeguda ciutat, l’estan matant perquè s’estan carregant el seu aspecte diferenciador que l’ha fet única i exclusiva al món, la seva alta qualitat de vida. Aquest assassinat de la ciutat de Barcelona, aquest barnicidi, té una principal responsable amb noms i cognoms, Ada Colau. El barnicidi de la Colau.

Colau! has deteriorat Barcelona!, no has solucionat cap problema, els has empitjorat i generat de nous. Has fet més lletja la ciutat, l’has fet més perillosa, menys transparent, menys democràtica, menys comercial, més empobrida, menys agradable i molt més incòmoda. Cada dia que estàs com alcaldessa l’enfonses una mica més, la vols portar a la ruïna amb el teu fracassat narcisisme urbà ple d’improvisacions sense precedents.

Un dia toca protegir les males herbes en lloc de cuidar els parcs, un altre dia toca dedicar tots els recursos a multar els ciutadans en lloc d’organitzar-nos i protegir-nos, un altre s’ha de perjudicar els petits comerciants i botiguers, un altre dia es tracta d’atacar a la gran indústria del Mobile o del sector de l’automòbil tan importants ambdós per la ciutat i pels recursos dels seus habitants, ara toca per la vida impossible als conductors i anar contra la mobilitat de cotxes, furgonetes, camions i motos atemptant contra el lloc de treball de molts d’aquests.

Destrossar una joia com Barcelona pot ser negligència però justificar aquesta destrucció amb manipulació i mentides fetes a consciència és delictiu, de gent que tira endavant les seves “il·luminades” ínfules sense escoltar ni voler escoltar altres criteris, és d’abusadors de poder, és de tirans.

barnicidi2
I dic que manipulen i menteixen perquè confonen als ciutadans, s’inventen dades per fer interpretacions subjectives que no corresponen a la realitat. Manipulen perquè utilitzen un problema general i que ens preocupa a tots com és el de la contaminació, per fer-nos combregar de forma irresponsable i indecent amb el que ells volen i com volen, sense la participació democràtica de ningú.

En el tema de la mobilitat i per justificar el col·lapse que generaran a la ciutat, publiquen el dia d’inici de les escoles, el darrer dilluns, un mapa “catastròfic i terrorífic” de contaminació. Un mapa on domina el color vermell. Fins aquí el titular que serveix per tractar als tontets, que és com ens vol tractar la nostra mentidera alcaldessa a tots els ciutadans, sense gens de respecte a la nostra intel·ligència i als nostres drets. Si gratem un xic aquestes dades, enseguida veiem que són dades manipulades, primer perquè els mesuradors no estan homologats com a tal, segon perquè no es consideren els factors meteorològics que són determinants en la qualitat de l’aire com era la pols sahariana que aquell dia flotava per Barcelona. Si veiem les mesures fetes per estacions de GenCat resulta que el color vermell és realment groc i verd. La jefa i els seus interessats pretorians volen donar el missatge que cotxes i escola igual a contaminació, per prohibir aquesta combinació i menteixen per enganyar-nos al donar un missatge maliciosament alarmant.

És evident que cal tenir molta cura de la qualitat de l’aire. I tant, molta! Però l’alcaldessa està precisament per gestionar amb coherència i racionalitat la mobilitat pròpia de la ciutat per a tothom, no està per crear un alarmisme injustificat culpabilitzant al vehicle privat de tots els mals, quan aquest és una eina necessària per a molts treballadors i empreses. Molt més quan les infraestructures de la ciutat no estan a l’alçada, quan el transport públic no arriba arreu i és clarament insuficient, més en temps de pandèmia.

Des de plataformes de barcelonins, ja alarmats d'enganys i despropòsits, dia si i dia també, es denuncien aquests abusos i mentides, desde les xarxes podeu seguir @OnVasBarcelona, @motoristesbcn, @MobilitatLliure, a nosaltres mateixos @Economiacat1, i d'altres molts col·lectius preocupats pels deliris veient dia a dia el barnicidi que es produeix, atemptant cordura, constructivitat, drets i el futur de tots els barcelonins.

El barnicidi de la Colau es produeix quan en lloc de buscar solucions el que fa és fer-nos la vida impossible. Si busqués i trobés solucions, els ciutadans anirien a aquestes, la vida ja és prou complicada perquè un grup de sociòpates ens la facin encara més.

Barcelona, no podran amb tu, et defensarem de la Colau i de qui et vulgui mal, estarem enfront de tots aquests aiatol·làs i fanàtics talibans de pa sucat amb oli que et voler portar al desastre. Barcelona, renaixeràs de les cendres que ells deixin i emergiràs com a capital de la nostra República Catalana i enveja d’Europa.

Cuideu-vos molt!

 

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya