gcurnes  Serà la setmana final o serà la setmana inicial?

El que sabem del cert és que no serà una setmana normal i que serà una setmana clau pel futur dels catalans. Ens han declarat la guerra, ens consideren enemics, i voldran guanyar-la d’una forma ràpida i contundent.

El govern central, el partit que governa, l’oposició que els hi fa la rosca, la fiscalia al seu servei, el contingent de magistrats que no fan justícia, la policia i la guàrdia civil, la seva propaganda, els seus mitjans de comunicació captius i pagats, i tota una patuleia de gent que s’ha deixat enganyar, tots ells són el seu exèrcit, resultat d’una deriva interessada que intenta evitar per la força, el no perdre el seu potencial econòmic present i futur número 1, la seva darrera colònia, la seva bicoca.

Ens han declarat la guerra. De la mateixa forma que s’ha fet en altres guerres, l’aparell propagandístic ho canvia tot, ho manipula tot, en tot menteixen, intoxiquen, inventen i prevariquen, sense cap escrúpol i quedant-se tant amples. Un tribunal format per tretze homes al “servicio de la patria”, d’arrels clarament franquistes, actuen com a consell de guerra, jutjant i imposant les seves voluntats per sobre de les voluntats de quasi 8 milions de persones, per sobre de qualsevol sobirania popular.

En aquesta guerra no ens bombardejaran, suposo, no per manca de les ganes que els hi vénen dictades pels seus profunds i ferotges instints inhumans ultradretans. Aquesta vegada utilitzen com a mètode per envair-nos la repressió, emmascarada en forma d’una legalitat il·legítima, una legalitat il·legal amb els drets humans i en qualsevol acta internacional que parli de democràcia. Ataquen les nostres institucions, i atacant-les, ataquen a tots els ciutadans a qui ens representen.

El tracte d’enemics no ve d’ara, ja fa molts anys que ho veiem i ho sentim, hem vist com es guanyaven eleccions criticant, putejant i humiliant als catalans; hem escoltat comentaris fora de lloc; hem sofert boicots, insults i atacs. Hem dit prou, hem desconnectat. Ens han declarat la guerra i la nostra resposta fins ara ha sigut pau, llibertat i democràcia, una resposta clarament en català, és a dir, multidemogràfica, multisocial, multilingüística, multiconfessional i multicultural.

Els nostres enemics han perdut el món de vista, no entenen que l’estat de setge brutal que estan cometent no ve donat per un perill massiu de catalans assassins, ni per un perill de catalans pederastes, ni per un perill de catalans armats amb míssils nuclears de primera generació, estan lluitant i atacant a gent que només vol votar, que només vol ser demòcrates.

Els nostres enemics, ara ja declarats, obliden que som un poble, que som una nació, que som un país, i que més aviat que tard serem un Estat republicà. Aquesta història ni l’expliquen ni l’explicaran, però és i serà la nostra Història.

Votarem l’1-0 i votarem que SI, per la vida, pel benestar, per la llibertat i per a la dignitat.

Xavier Mas Casanova
Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya