AVORRITS PER CATALUNYA

avorrits1

President Puigdemont, ja sabem que està en marxa un cop d’estat, no cal que ens ho diguis, cal actuar.

Veient el discurs de comiat del President Torra, i amb tots els meus respectes, la sensació és d’avorriment, de més del mateix. Que aquestes eleccions seran plebiscitàries ja ho hem sentit en altres ocasions i eleccions, igual que hem sentit des de JxCat això de la confrontació amb l’estat però pacífica, això de preparar-nos per a una ruptura que després ningú impulsa, això d’anar a la via internacional per forçar un referèndum, una via internacional que sabem i hem vist que no porta a cap lloc. Senyors! El referèndum ja el vam fer i el vam guanyar, no cal repetir-lo, l’1-O és vàlid per tots els que hi vam participar arriscant el nostre físic, per tots menys pels polítics, sembla.

De la mateixa forma, hem sentit altres vegades els arguments d’ERC, aquells que volen obrir i perdre temps en una taula de diàleg que és inexistent, fictícia, aquells que parlen sempre d’eixamplar la base, i quan ja l’han eixamplat tornen a repetir el mateix i el mateix, una excusa de mediocres dirigents d’un partit històric al qual tenen segrestat en la seva essència. Els arguments de la CUP, la veritat, encara no sabem quins són, sabem que sempre van en contra de tot i mai a favor de res, sabem que toquen els nassos com ningú, però no sabem què volen o que són capaços de construir.

Els partits tradicionals catalanistes i independentistes, de boquilla però no de fets, tant individualment com col·lectivament ben bé podrien compondre una formació anomenada Avorrits per Catalunya. No dubto del patriotisme i independentisme de JxCat, ERC i CUP, però amb ells o almenys només amb ells, amb els mateixos que la “van cagar” el 2017, no aconseguirem mai l’objectiu, no serem mai lliures dels malvats tirans de les elits espanyoles i el seu exèrcit de prevaricadors jutges al seu servei. Els avorrits per Catalunya parlen i parlen, fan polsos a l’estat que no serveixen de res, i mentre passen els anys i tot està igual, ens maten d’avorriment amb la seva repetició dels escenaris, una vegada i una altre.

Ara és el moment, cal i és possible una revolució, cal tornar a recuperar la trempera popular de l’1-O, i vist la incapacitat dels polítics i els actuals partits independentistes per fer una força unitària com demana el clam popular al carrer, cal una força nova que la lideri.

Una força que s’enfronti amb l’estat però no amb paraules, amb fets. Que obertament digui que si guanya les eleccions declararà la independència al mateix dia, no posant dates llunyanes al calendari i donant temps a l’aparell de l’estat a reaccionar. Calen patriotes però també gent valenta, d’acció i intel·ligent. Cal creure fermament que Catalunya és la nostra Nació, independentment de la Catalunya que hem viscut dins d’Espanya.

avorrits2Ja sabem, ho hem vist, que els jutges espanyols, les forces d’ordre policials i el rei són una colla de fatxes fanàtics, sabem el que faran doncs. Encara no hem vist l’exèrcit, però també sabem com actuarà, no penseu que es quedarà de braços plegats en cas de conflicte. Si no va intervenir fa tres anys és perquè no va fer falta.

Si seguim amb el seu ecosistema, no podrem sobreviure. No podem seguir acceptant els dictats dels nostres enemics, no podem seguir acceptant que vagin a la presó o l’exili els nostres polítics escollits democràticament, no podem seguir acceptant que ens diguin qui pot ser i qui no pot ser candidat o President, no podem seguir rebent inhabilitacions arbitràries, no podem seguir enviant als Mossos contra la gent catalana que es manifesta i crida per la seva llibertat, no podem seguir acceptant que els Mossos depenguin dels fatxes jutges espanyols.

S’ha de tallar, s’ha d’actuar, s’ha de combatre, i el poble decidirà com es posiciona i quin preu està disposat a pagar per la seva llibertat.

Deixem de formar part dels Avorrits per Catalunya, passem a l’acció, i busquem el futur per gaudir-ne de Catalunya

Cuideu-vos molt!

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya