ESPEREM EXPLICACIONS, VOLEM EXPLICACIONS, EXIGIM EXPLICACIONS

 

esperemexplicacions1

Volem saber si el Parlament de Catalunya és un parlament de fireta.

Volem saber si els parlamentaris independentistes del Parlament de Catalunya són uns covards.

Esperem explicacions, volem explicacions, exigim explicacions. Esperem, volem i exigim saber per què Laura Borràs ha acabat acatant la decisió de la JEC – Junta Electoral Central de retirar l’acta de diputat al cupaire Pau Juvillà, sense esperar la sentència ferma del Tribunal. Esperem, volem i exigim explicacions sobre si ha sigut una estratègia, en aquest cas volem saber quina exactament perquè tot ens sembla molt surrealista, o si ha sigut un acte més de covardia d’un diputat, diputada i Presidenta de la institució en aquest cas, que li permetrà continuar cobrant la mesada 

autonomista de forma regular i periòdica.

esperemexplicacions2

La Molt Honorable ha dit que ens donaria explicacions, perfecte, t’escoltem perquè volem saber els motius pels quals parleu de desobeir i a l’hora de la veritat, no ho feu. Volem que parlis clar, i si no és així, millor que no parlis; no ens serveixen excuses del passat, com que si no voleu perjudicar a funcionaris, com que si altres partits us deixaven sola, etc. Són excuses per justificar la submissió a qui heu de desobeir i desobeir al mandat de qui us ha votat. Endavant amb les explicacions, però no ens calen excuses, no cal que ho feu, no cal que ens feu perdre més el temps i les il·lusions.

No només la Laura haurà de donar explicacions, ho hauran de fer altres. El mateix Pau i la CUP hauran de parlar de “l’oportuna” malaltia que ningú es creu. ERC també haurà d’explicar per què en Torrent va fer el mateix que ara ha fet la Laura. Tots ells hauran d’explicar perquè s’omplen la boca parlant de desobediència i d’independència i després acaten les instruccions i les decisions de l’estat hostil que ens té ocupat els territoris.

La Independència vindrà per la desobediència responsable dels líders i l’aixecament de la gent, la confrontació és el camí, no n'hi ha cap altre. Desobediència i confrontació són les claus. La gent ja es va aixecar, però els polítics es van agenollar al primer crit, intent fallit per covardia, no per estratègia com hem vist demostrat després.

esperemexplicacions3

Amb la legalitat espanyola mai serem res, amb els jutges espanyols mai serem res, amb les taules de diàleg no arribarem a cap lloc, submissió i més submissió a les institucions espanyoles, que no ens enganyen, i que són les que ara per ara marquen el ritme de la política catalana, decidint qui pot ser diputat al Parlament i qui no pot ser President de la Generalitat. Ells manen perquè els parlamentaris independentistes han renunciat explícitament a la sobirania, han fet del 52% un acudit de mal gust.

 

Davant d’aquest realista i decebedor panorama, o acceptem aquestes condicions com a colònia espanyola i ens deixem humiliar i aniquilar com a poble, o proposem la independència per via de la desobediència al preu que sigui i la confrontació fins al final, no hi ha més. Tota la resta serà un camí de frustracions, d’empassar-se tots els gripaus i de patiment repressiu que només servirà per a continuar votant a polítics autonomistes covards, disfressats d’independentistes patriotes, i als seus descendents durant dècades futures.

esperemexplicacions4

L’independentisme guanya al carrer. Més aviat o més tard ens tornarem a mobilitzar, ens tornarem a aixecar, perquè nosaltres sempre hi som, però necessitem que cap de vosaltres, ni polítics corruptes, ni desgraciats sense escrúpols, ni covards aprofitats, ni morts de gana emocionals esteu al capdavant.

Esperem, volem i exigim explicacions, no excuses, i les volem per a comptar amb vosaltres, que a priori no crec, o defenestrar-vos de les nostres vides i pensar només en qui haurà de prendre el testimoni, qui haurà d’afrontar els reptes, qui tindrà la valentia moral i política per a liderar el nostre poble cap a la independència, cap a la República Catalana.

Cuideu-vos molt,

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya