BRAVEDEMONT

 

bravedemont1

Carles Puigdemont els torna bojos, els fot, els irrita, els obsessiona, els posa nerviosos, els hi fa cometre errades, genera pànic i impotència, l’odien. La realitat és que qui els torna boixos, qui els fot, qui els irrita, qui els obsessiona, qui els posa nerviosos, qui els hi fa cometre errades, qui els genera pànic i impotència, i a qui odien des de l’Espanya més fosca, casposa, fatxa i profunda és a Catalunya.

A l’inquiet i audaç Puigdemont l’odien perquè no poden amb ell. A Catalunya l’odien perquè no hi podran mai, malgrat haver inhabilitat Quim Torra quan era President només per penjar una pancarta, malgrat haver exiliat, torturat i assassinat a Lluís Companys, malgrat haver represaliat prèviament a qualsevol líder destacat del catalanisme, demòcrates com Enric Prat de la Riba, Josep Puig i Cadafalch, Francesc Macià, i fins i tot a l’Artur Mas.

El problema no ha sigut de cap d’ells, el problema és que Espanya no empatitza, no accepta ni vol a Catalunya. Els molestem. Puigdemont és una amenaça per Espanya perquè Catalunya és una amenaça per Espanya.

Espanya és un ex-imperi en runes, un estat decrèpit, ple de corrupció endèmica típica d’un estat feixista, un estat que no vol superar el seu passat, al que no li importa fer el ridícul, un estat que no és una democràcia ni res que s’hi assembli, un estat que no es pot homologar amb cap altre dels estats amb qui ell mateix es compara.

bravedemont2Les dretes i les esquerres espanyoles són parts diferents d’un mateix igual, ambdós participen de la cacera i persecució de persones amb idees que són diferents, dretes i esquerres són part d’haver construït un estat policial i repressor, dretes i esquerres són part d’una propaganda fanfarrona, mentidera, bruta i ultranacionalista espanyola que vol projectar una imatge de país que no és el que diu ser.

Vox, PP, PSOE i Podemos, amb Catalunya són el mateix. Sangoneres més o menys viscerals, més o menys educades, però que busquen el mateix, prendre la nostra energia i els nostres calès, busquen l’aniquilació del poble català, de la nostra economia, de la nostra llengua, de la nostra nació.

No n’hi cap de demòcrata entre ells, uns són actors i els altres còmplices de la mateixa amanida feixista, no es barallen per la democràcia sinó per veure si uns conserven la posició de ser part de les elits madrilenyes o altres hi poden accedir, es barallen només per veure qui es queda amb els ressorts dels poders, qui es queda amb els diners robats als catalans i als europeus.

Són part de la mateixa merda autoritària i de no permetre el més bàsic d’una democràcia que són les votacions i escoltar el que vol el poble.

bravedemont3Puigdemont és el nostre Braveheart, el nostre William Wallace. Bravedemont. Com qualsevol home, no és perfecte, ha comès errades, algunes de gran consideració, però la seva estratègia de confrontació directa és coherent i personalment em sembla l’encertada, em sembla que és l’única via possible per portar-los al límit, per fer-los col·lapsar emocionalment i econòmicament, és l’únic llenguatge que sembla que entenen i al que reaccionen.

Parlant, dialogant i negociant amb límits amb aquests anti-demòcrates, amb aquests mentiders professionals, amb aquests estafadors, amb aquesta colla de feixistes no aconseguirem res de res, és delirant, només servirà per fer-nos perdre el temps.

La INDEPENDÈNCIA de Catalunya serà, hi estic segur, però només podrà venir des de la unilateralitat i com a resultat de la nostra valentia, de la nostra tossudesa i perseverança, de la nostra fermesa de voler sortir del femer en què estem i de tenir un país més humà, més decent i millor.

És l’única via, com diu Wallace en la seva darrera paraula a Braveheart, per aconseguir la LLIBERTAAAAAAAAT!!!

 

Cuideu-vos molt,

 

Xavier Mas i Casanova

Economista Col·legiat núm. 9493
Professor/Consultor ADE – UOC Universitat Oberta de Catalunya